Za nami pierwsze zajęcia kulinarne, mające na celu łączyć tradycję wspólnego gotowania z nowoczesną sztuką
kulinarną. Na pierwszy ogień poszedł "Prosiaczek z kurczaka", który przez żołądek do serca jednogłośnie trafił do uczestników tychże warsztatów. Jak widać, do stworzenia wykwintnego dania, nie trzeba wiele. Zdecydowana większość chwaliła prostotę wykonania i zapewne wpisze ten specjał na stałe do swojego domowego menu.
Warsztaty kulinarne to nie tylko dobra zabawa w gronie
rówieśników, ale także nabieranie dobrych nawyków żywieniowych, uczenie się dbałości o to co jemy i jak jemy. Dorośli amatorzy sztuki kulinarnej mają okazję poznać w czasie warsztatów nowe
smaki, zdobyć atrakcyjne przepisy oraz zastosować
w praktyce tajniki sztuki kulinarnej często nie znane laikom.
Przypominam, że już niebawem kolejne zajęcia, zapraszamy więc do wymiany doświadczeń i wzajemnej inspiracji.